Order informatie

Waarom zijn mijn item(s) vertraagd?

We weten dat dit niet ideaal is. En we weten hoe enthousiast je bent over de bestelling, we kunnen dus ook niet wachten om het bij je te bezorgen. Daarom werken we non-stop om je item(s) zo snel mogelijk bij je te krijgen.

Er is een enorme toename van de vraag naar woonaccessoires en meubels, wat een grote druk legt op de makers van onze producten. Daarnaast zijn er ook aanzienlijke vertragingen in de haven, dus onze leveringen duren veel langer dan normaal.

Als je nog geen account en wachtwoord hebt ingesteld, voer je gewoon het e-mailadres in dat is gebruikt om de bestelling te plaatsen en gebruik je de 'wachtwoord vergeten?' optie om deze informatie te bekijken.

We weten hoe graag je van je nieuwe item(s) wilt genieten, daarom zijn we altijd bezig met altijd nieuwe manieren om te groeien en te verbeteren, waardoor we elke winkelervaring bij ons nog beter kunnen maken.

Leverkosten en -diensten?

De standaardbezorgkosten zijn gebaseerd op het subtotaal van de items in je winkelmandje voordat kortingen en kosten daarop zijn toegepast en eventueel het gewicht de items. Hieronder vind je een tabel met een overzicht van de leveringskosten:

Kleine items onder de €50
Levering zal plaatsvinden binnen de 5 werkdagen na verzending. Op de dag van de levering zul je een sms en e-mail ontvangen met een bezorgmoment tussen 9u en 17u. Ben je niet thuis om de levering aan te nemen? Dan zal een bericht achtergelaten worden in de brievenbus en zul je de bestelling gedurende één week kunnen ophalen in het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Let wel: je bestelling wordt tot de voordeur geleverd, maar de verpakking zal niet worden verwijderd noch meegenomen door de bezorgpartner.

Kleine items boven de €50
Levering zal plaatsvinden binnen de 5 werkdagen na verzending. Op het moment van verzending zul je via e-mail een link ontvangen om je bestelling op te volgen. Alle kleine items worden verzonden als een standaardpakket waarvoor geen bezorgmoment kan worden ingepland.

Ben je niet thuis op het moment van de levering? Dan wordt je bestelling bij de buren bezorgd. Als dat niet mogelijk is, zal een tweede bezorgmoment ondernomen worden. Lukt ook dat niet? Dan wordt een bericht in je brievenbus achtergelaten en kun je het pakket gedurende drie weken in het dichtstbijzijnde afhaalpunt ophalen.

Let wel: je bestelling wordt tot de voordeur geleverd, maar de verpakking zal niet worden verwijderd noch meegenomen door de bezorgpartner.

Klein meubilair (zoals fauteils, bureaus, salontafels, kleine voetenbanken)
Voor Nederlandse klanten: wanneer onze bezorgpartners je bestelling ontvangen hebben, zullen ze je een e-mail sturen met een link om je bestelling op te volgen en om een bezorgmoment te selecteren.

Voor Belgische klanten: wanneer onze bezorgpartners je bestelling ontvangen hebben, zullen ze je bellen om een bezorgmoment af te spreken.

Let wel: je bestelling wordt tot de voordeur geleverd, maar de verpakking zal niet worden verwijderd noch meegenomen door de bezorgpartner.

Zwaar meubilair (zoals banken, bedden)
Voor Nederlandse klanten: wanneer onze bezorgpartners je bestelling ontvangen hebben, zullen ze je een e-mail sturen om het voorgestelde bezorgmoment te bevestigen of te wijzigen.

Voor Belgische klanten: wanneer onze bezorgpartners je bestelling ontvangen hebben, zullen ze je bellen om een bezorgmoment af te spreken.

Voor zowel Nederlandse als Belgische klanten: levering tot in de kamer naar keuze en als je dat wenst, kan ook de verpakking verwijderd worden. Leveringen voorbij de derde verdieping zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van een lift. Onze bezorgpartner kan producten zwaarder dan 75 kg niet voorbij de derde verdieping leveren zonder lift.

Onthoud dat het je verantwoordelijkheid is om te verzekeren dat items door de deuren en het trappenhuis kunnen verplaatst worden voordat je een bestelling plaatst. Als de levering niet kan plaatsvinden - bijvoorbeeld omdat er geen lift is of het pakket te groot is - zullen extra leverings- of retourkosten worden aangerekend.

Levering op de Waddeneilanden
Leveringen op de Waddeneilanden kunnen tot 14 werkdagen langer duren, maar onze bezorgpartners zullen je op de hoogte houden van de status van je bestelling.

Woon je op de Waddeneilanden in Nederland, dan worden er extra kosten in rekening gebracht voor de verscheping van producten. Die worden rechtstreeks aan de bezorgpartner betaald. Vraag hierover meer informatie aan onze klantenservice voor je bestelling.

Gegroepeerde Levering
Waar mogelijk, zullen we je de optie bieden om je bestelling te groeperen zodat alle items op dezelfde dag arriveren. Dat kan enkel als:
o Alle items door dezelfde bezorgpartner geleverd kunnen worden
o Het verschil in verzendtijden niet te groot is
Wil je de bestelde items ontvangen zodra ze beschikbaar zijn? Dan kun je ook kiezen om de producten niet te groeperen en gewoon verschillende pakketten op eventueel verschillende momenten te ontvangen.

Je zult slechts één standaardbezorgkosten per bestelling betalen ook als je producten op verschillende momenten aankomen.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Je vindt de verzenddatum terug op de orderbevestiging: de producten worden op die datum verzonden vanuit ons distributiecentrum. Daarna ontvang je een trackingnummer waarmee je de bestelling kunt volgen. Bovendien krijg je automatische updates via e-mail en kun je de status van je bestelling online in je account bekijken onder ‘Mijn bestellingen’. Bij grotere producten zullen onze bezorgpartners contact met je opnemen om een bezorgafspraak in te plannen.

De verwachte levertijd is al voorbij en ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Wanneer de levering vertraagd wordt, brengen we je hiervan op de hoogte. Mocht de verwachte levertijd voorbij zijn zonder dat je iets van ons hebt gehoord, log dan eerst even in op je account en bekijk de status van je onder ‘Mijn bestellingen’. Is het onduidelijk wat de status is? Neem contact op met onze klantenservice, dan zullen zij je helpen om de meest recente informatie op te halen.

Mijn bestelling is later dan verwacht, wat moet ik doen?

Wanneer de levering vertraagd wordt, brengen we je hiervan op de hoogte. Mocht de verwachte levertijd voorbij zijn zonder dat je iets van ons hebt gehoord, log dan eerst even in op je account en bekijk de status van je onder ‘Mijn bestellingen’. Is het onduidelijk wat de status is? Neem contact op met onze klantenservice, dan zullen zij je helpen om de meest recente informatie op te halen.

Hoe kan is de status van mijn bestelling volgen?

Na verzending uit ons distributiecentrum ontvang je een trackingnummer waarmee je de bestelling kunt volgen. Je kunt de status online checken onder 'Mijn bestellingen. Daarnaast houden we je altijd op de hoogte via automatische updates per e-mail.

Hebben jullie een showroom waar ik de producten kan bekijken?

Helaas beschikken we momenteel nog niet over een fysieke showroom. Voor specifieke vragen over een product raden we aan de productinformatie te bekijken of contact op te nemen met de klantenservice.

Kan ik mijn order wijzigen?

Wij kunnen een order helaas niet aanpassen.

Mocht je je bedenken en een ander product willen kopen of toevoegen dan dien je de order te annuleren en een nieuwe order te plaatsen.

Hebben jullie een telefoonnummer?

Online is wat we doen bij LuxHom.nl, dus we beantwoorden vragen voornamelijk via e-mail, livechat of social media.

Zodra we je vraag hebben ontvangen, beantwoorden wij deze binnen 48 uur.

Product en Voorraad

Kan ik de bank/fauteuil met mijn eigen stof laten bekleden?

Nee, helaas hebben wij deze mogelijkheid niet. Wij kunnen geen aanpassingen doen aan de stof van onze gestoffeerde collecties.

Kan ik een andere kleur poten voor de bank kiezen?

Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt onze producten alleen kopen zoals ze op de website staan aangeboden.

Ik wil de meubels niet zelf in elkaar zetten

Bij de verzendmethode kan u ook de optie selecteren om het meubel te laten monteren. Onze partner zal dan contact met je opnemen om een datum in te plannen.

Ik heb het verkeerde product ontvangen, wat moet ik doen?

We willen ons eerst en vooral verontschuldigen voor het ongemak. Neem contact op met onze klantendienst en stuur ons eventueel een e-mail met foto’s van het verpakkingslabel en het ontvangen product.

Mijn verlichting is aangekomen zonder gloei-/ledlamp?

Niet alle lampen komen standaard met een lichtbron. We verkopen gloei- / ledlampen wel los, op de productpagina('s) kun je ook vinden welke gloei-/ ledlamp nodig is.

Hoe weet ik of mijn bank past?

Je vindt de product- en verpakkingsafmetingen terug op de respectievelijke productpagina’s. Vergeet niet dat het je eigen verantwoordelijkheid is om na te gaan of de items door het trappenhuis, deuren en andere doorgangen passen voordat je een bestelling plaatst. Wil je de bestelling te retourneren omdat die niet past, dan zijn die kosten voor eigen rekening.

Krijg ik garantie op mijn aankoop?

We willen dat je helemaal tevreden bent met je aankoop. Wij hanteren een garantie van 12 maanden op bijna al onze producten.

Als je artikel een defect heeft of beschadigd, neem dan contact met ons op en een van onze klantenservicemedewerkers helpt je graag verder.

Is het probleem met het product door je eigen toedoen ontstaan? In dat geval heb je helaas geen recht op een gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van het aankoopbedrag.

Is het product versleten bij normaal gebruik? Ook dan heb je helaas geen recht op een gratis reparatie.

Bewijslast bij gebrekkig product
Als er binnen 6 maanden na aankoop iets mis is met een product, dan zullen wij moeten kunnen aantonen dat het gebruik ligt en niet aan het product. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat je het product niet goed hebt gebruikt. Gaat het product na 6 maanden of langer kapot? Dan moet je volgens de wet zelf bewijzen dat dit niet jouw schuld is en dat het aan het mankement aan het product ligt.

Bezorgen

Wat als mijn bestelling niet volledig is?

Veel van onze artikelen worden in aparte dozen verpakt en kunnen tijdens het transport gescheiden raken. Het ontbrekende pakket zal in zo'n geval nog op een later moment aankomen. Mocht je het missende pakket vijf dagen na de verzending nog niet hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik mijn leveraders wijzigen nadat ik mijn bestelling geplaatst heb?

Dat kan. Log in bij 'Mijn account' om je bezorggegevens aan te passen of mail onze klantenservice. Je kunt dit op elk moment doen, tot 24 uur voordat we je artikel(en) klaarmaken voor levering vanuit ons distributiecentrum. Als je artikelen al zijn verzonden, is het niet mogelijk om je bezorgadres te wijzigen en worden er mogelijk kosten in rekening gebracht voor het regelen van een nieuwe levering.

Kan ik ook bij de buren laten leveren?

Kleinere pakketten kunnen bij de buren geleverd worden. In dat geval verander je het leveringsadres in je account. Bij grotere bestellingen raden we echter aan om zelf thuis te zijn. Meer hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

De bezorgpartner is niet komen opdagen, wat moet ik doen?

We stellen alles in het werk om je pakket op de geplande datum te laten bezorgen. Werd je bestelling niet geleverd? Neem dan contact op met onze klantenservice en we zullen je pakket zo snel mogelijk opsporen.

Ik heb meerdere artikelen gekocht, zullen ze tegelijkertijd worden geleverd?

Producten die in aanmerking komen voor gezamenlijke levering, worden op hetzelfde moment verstuurd vanuit het distributiecentrum. We kunnen niet verzekeren dat de verschillende pakketten binnen een bestelling ook op hetzelfde moment geleverd zullen worden. Nadat het ons distributiecentrum heeft verlaten is de bezorging is namelijk in handen van onze bezorgpartners.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer het pakket wordt aangeboden?

Ben je niet thuis op het moment van de levering van een klein pakketje? Dan ontvang je een bericht van de bezorgpartner over waar je je bestelling kunt ophalen: bij de buren of in het dichtstbijzijnde afhaalpunt. Of er wordt de volgende dag een tweede poging gedaan.

Bestellingen die op afspraak bezorgd worden, horen op de dag en het tijdstip te arriveren dat is overeengekomen met de bezorgpartners. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar bezorgen jullie?

We bezorgen momenteel in Nederland en België.

Retourneren, Terugbetaling & Geschillenbeslechting

Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar de afmetingen stemmen niet overeen met de product omschrijving. Wat kan ik doen?

We willen ons eerst en vooral verontschuldigen voor het ongemak. Neem contact op met onze klantenservice en stuur ons eventueel een e-mail met foto’s van het verpakkingslabel en het ontvangen product.

Mijn product is aangekomen maar ik ben niet tevreden over de kleur/afwerking.

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Neem binnen deze 14 dagen contact met ons op. We vragen je daarbij foto’s van het product en de details waar je ontevreden mee bent mee te sturen en je bestelnummer en postcode te vermelden.

Hoe dien ik een klacht in?

Bij LuxHom.nl streven we ernaar om producten en diensten van hoge kwaliteit aan te bieden. We werken er hard aan om dat continu te verbeteren. Mocht je ergens niet tevreden over zijn, neem dan contact met ons op. Je zult onmiddellijk een automatische bevestigingsmail ontvangen en onze klantendienst zal binnen de 48 uur contact met je opnemen, rekening houdend met weekends en feestdagen.

Het artikel is aangekomen, maar past niet in de kamer van mijn keuze.

Als je van tevoren weet dat het artikel niet in de kamer past waar je deze oorspronkelijk wilde plaatsen, zorg dan dat je de levering weigert zodat de koerier het product onmiddellijk mee retour neemt. Mocht het toch niet passen nadat je het product hebt ontvangen, neem dan binnen 14 dagen contact op met de klantenservice om het meubel te retourneren.

Mijn bestelling is beschadigd. Wat moet ik doen?

Is een artikel van je bestelling beschadigd geleverd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. We vragen je daarbij om foto’s van het beschadigde product door te sturen en je bestelnummer en postcode te vermelden.

Ik heb een defect/beschadigd item ontvangen.

Bij LuxHom.nl doen we ons best om de kwaliteit van al onze producten te waarborgen. Ondanks de reeks kwaliteitscontroles, komen producten soms met schade aan. Mocht je product niet in perfecte staat aangekomen zijn, neem dan contact met ons. Stuur daarbij ook een foto van de productfout. Een lid van ons klantenserviceteam zal je op basis daarvan kunnen adviseren over de beste oplossing.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Als je van gedachten bent veranderd, kun je de bestelling annuleren voordat deze wordt klaargemaakt voor verzending naar onze bezorgpartners. In sommige gevallen kan dit via 'Mijn account'. Zie je deze optie niet, dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Wil je de bestelling annuleren nadat deze klaar wordt gemaakt voor verzending? Dan zijn we genoodzaakt retourkosten te rekenen aangezien we de verzending dan niet meer kunnen tegenhouden.

Ik wil mijn bestelling retourneren – binnen 14 dagen.

Als je van gedachten bent veranderd of als het artikel niet voldoet aan jouw wensen dan kun je het item retourneren*. Om dit te doen, kun je contact met ons opnemen.

‘Tijdens de zichttermijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken, voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Als hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren.

Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, raden wij je aan gebruik te maken van het volgende formulier. Dit kunt je hierna naar ons mailen via onze contact pagina
*Retourkosten kunnen van toepassing zijn.

Betalingen en Promoties

Waarom werkt mijn kortingscode niet?

Controleer eerst of er voorwaarden - zoals een minimale besteding - aan je kortingscode gekoppeld zijn. Ook kun je slechts één code per transactie gebruiken. De klantendienst kan evenmin kortingscodes voor je combineren.

Het probleem kan ook te wijten zijn aan een fout in de pagina. Verwijder de cookies van je computer, herlaad de pagina en probeer de bestelling door te zetten.

Zet het probleem zich voort? Neem contact op met de klantendienst.

Kan ik meer dan één kortingscode gebruiken voor dezelfde bestelling?

Nee. Je kunt slechts één kortingscode gebruiken. De klantendienst kan evenmin kortingscodes voor je combineren. Controleer ook eerst of er voorwaarden - zoals een minimale besteding - aan je voucher gekoppeld zijn.

Welke kaarten worden geaccepteerd?

We accepteren de meeste creditcards en bankpassen, inclusief Visa en Mastercard. Als je een andere kaart wilt gebruiken dan de kaarten die we accepteren, dan kun je betalen via PayPal.

Zijn mijn kaartgegevens veilig?
Ja, we slaan je volledige kaartgegevens nooit op, alleen een token (die we gebruiken voor toekomstige aankopen) en de minimale informatie zodat je weet om welke kaart het gaat, d.w.z.

- de laatste 4 cijfers van het kaartnummer
- de vervaldatum
- het kaarttype (bijvoorbeeld Visa)
- de naam op de kaart

We staan ook alleen toe dat de kaart wordt gebruikt in combinatie met hetzelfde leveradres als je eerder voor de kaart hebt gebruikt. Op deze manier is het risico dat iemand je LuxHom-account opent en met een opgeslagen kaart bestelt kleiner.

Wanneer staat het geld weer op mijn rekening?

Je terugbetaling zou vrijwel direct moeten verschijnen, maar dit kan variëren per bank en per betaal- of kaarttype dat is gebruikt voor de bestelling. Zie ook: retouren en terugbetalingen.

Kan ik een factuur krijgen met btw-vermelding?

Ja. De factuur wordt samen met je bevestigingsmail verstuurd of je kunt ze later via je account downloaden.

Hoe gebruik ik mijn promo code?

Bij het afrekenen kun je de code invullen. Vul deze precies in zoals deze wordt weergegeven. De code kan een minimumbedrag voor de bestelling hebben (exclusief bezorgkosten). Deze voorwaarden vind je onder de algemene voorwaarden van de promotie.

Technisch

Waarom is mijn betaling mislukt?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Check of je kaart geaccepteerd wordt, of je de kaartgegevens correct hebt ingevuld en dat je een factuuradres in Nederland of België hebt. Als de betaling alsnog mislukt, controleer dan of je saldo genoeg is of neem contact op met je bank.

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Wij vragen je bij het indienen van een verzoek zoveel mogelijk informatie mee te sturen, inclusief foto's en video's (indien van toepassing), omdat dit ons zal helpen de vraag sneller op te lossen.

×